Κριτική επιτροπή τοπικού διαγωνισμού – 2020

Μάγια Ανδρέου , Συν-ιδρύτρια & CEO,  Community Energy River 

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΕΜΠ) με ειδικότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ενδιαφέρομαι για την προώθηση της καθαρής ενεργειακής μετάβασης και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Εργάζομαι για να συνεισφέρω σε ένα μέλλον με καλύτερες συνθήκες ζωής για τους ανθρώπους (ζεστά σπίτια με καθαρό αέρα) και με καθαρότερο τρόπο παραγωγής της αναγκαίας ενέργειας.

Δρ. Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds

O Δρ. Σπύρος Αρσένης είναι ο συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και ο αρχικός συντονιστής του προγράμματος Crowdfunding act4Greece. Συμμετέχει στα advisory boards του Uni.fund, Metavallon, Big Pi and OK!Thess. Εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητηρίου. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με 25 έτη επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διεθνή έργα τηλεπικοινωνιών, business banking και καινοτομία. Συγγραφέας 7 βιβλίων με θέμα την πληροφορική και το διαδίκτυο.

Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Η Εύα ξεκίνησε να εργάζεται στο Οικογενειακό Γραφείο Λάτση το 2004. Επι του παρόντος, είναι Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Έχει υπάρξει κεντρικό μελος της ομάδας του ιδρύματος από την ίδρυση του. Στα 12 αυτά χρόνια έχει αναλάβει πολυάριθμα διαχειριστικά καθήκοντα, σχεδιάζοντας ένα ολιστικό χαρτοφυλακιο δωρεών με πληθώρα θεματικών όπως η εκπαίδευση, επιστήμη, τέχνες και πολιτισμός, κοινωνική πρόνοια, και ανάπτυξη κοινοτήτων. Είναι αποφοιτη του London School of Economics (MSc, European Politics & Governance) , του ALBA Graduate Business School (MSc, Finance) και του ΕΚΠΑ (BA, Communication & Media Studies). Η Εύα έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια του European Venture Philanthropy Association, με θεματικές το Social Impact Measurement, Venture Philanthropy, και Impact Investing. 

Αριάδνη Παπαγαπητού, Συν-ιδρύτρια και διευθύντρια του τμήματος νέων γεωγραφικών περιοχών ανάπτυξης της Localized

Η Αριάδνη Παπαγαπητού είναι συν-ιδρύτρια και διευθύντρια του τμήματος νέων γεωγραφικών περιοχών ανάπτυξης  της Localized , μια startup TalentTech αφιερωμένη στην  εξίσωση των όρων ανταγωνισμού για τους επίδοξους επαγγελματίες στις αναδυόμενες αγορές ώστε να έχουν ίση πρόσβαση και ευκαιρίες σε θέσεις εργασίας και στην οικονομία της γνώσης. Η Αριάδνη είναι επίσης Ανώτερος Σύμβουλος του Global Whole Being Fund, το οποίο υποστηρίζει βίαια εκτοπισμένους ανθρώπους καθώς και τις κοινότητες υποδοχής προσφύγων. Το προηγούμενο διάστημα η Αριάδνη ήταν διευθύντρια του προγράμματος Peacebuilding στο Rockefeller Brothers Fund, όπου και σχεδίαζε προγράμματα και κατεύθυνε δωρεές μέσα από διάφορα σύνθετα πλαίσια. Έχει επίσης συνεργαστεί σε ένα πρόγραμμα δημιουργίας εισοδήματος γυναικών με μια μη κυβερνητική οργάνωση στην Ινδία.  Υπηρέτησε στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ελλάδα. Ενώ ήταν διευθύντρια στο τμήμα Media Villages για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ολυμπιακής Επιτροπής Αθηνών του 2004. Η Αριάδνη είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στο τομέα των  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το London School of Economics and Political Science και είναι απόφοιτη (BA) Κλασικών σπουδών του New York Union College.

Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace

Σπούδασε Φυσικές Επιστήμες, Μετεωρολογία-Ωκεανολογία και Γενική Ωκεανογραφία σε Αθήνα και Παρίσι. Από το 1985 δραστηριοποιείται σε θέματα προστασίας φυσικού περιβάλλοντος και άγριας ζωής. Εντάχθηκε στην Greenpeace ως υπεύθυνος θαλάσσιας οικολογίας, στη συνέχεια ανέλαβε το συντονισμό του τμήματος εκστρατειών και από το 2002 έχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace. Παρακολουθεί συστηματικά τα θέματα ενέργειας – κλιματικών αλλαγών – ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – εξοικονόμησης ενέργειας για πάνω από 20 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε θέματα Πράσινης Ανάπτυξης, δηλαδή στην προώθηση λύσεων που θα συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση (κλιματική, οικονομική και κοινωνική). Αναζητά και προωθεί συνέργειες και συνεργασίες για τη συνδυασμένη αντιμετώπιση ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων. Υπήρξε μέλος σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια, όπως αυτό του Climate Action Network – Europe, του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και Επιτροπές, όπως η Εθνική Επιτροπή Μακροχρόνιου Ενεργού Σχεδιασμού.  Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα για θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, το ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τις κλιματικές αλλαγές και την ενέργεια, την Πράσινη Ανάπτυξη.

%d bloggers like this: